تفاوت آنتن و رادیو وایرلس
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

ما در این مقاله قصد داریم تفاوت آنتن و رادیو وایرلس را مورد بررسی قرار دهیم. رادیو وایرلس یکی از پرکاربرد ترین تجهیرات شبکه است که برای استفاده از اینترنت با کیفیت و سرعت زیاد در متراژ های بالا استفاده می‌شوند. در حقیقت رادیو وایرلس قابلیت ارسال و دریافت دیتا را به صورت بی سیم دارد. از جهت دیگر آنتن به تنهایی قابلیت ارسال سینگال را ندارد. درنتیجه میتوان گفت آنتن ها و رادیو وایرلس ها مکمل یکدیگر هستند. با ما همراه باشید تا با عملکرد و تفاوت آنتن و رادیو وایرلس آشنا شوید.

 

رادیو وایرلس چیست:

همانطور که میدانید شبکه های بی سیم موج های رادیویی را در فرکانس های خاصی ارسال میکنند که به وسیله‌ی دستگاه های فرستنده و گیرنده های مخصوص دریافت میشوند. رادیو وایرلس یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه شناخته شده است که امکان دریافت و ارسال داده ها را برای کاربران فراهم میکند. به زبان ساده میتوان گفت رادیو وایرلس ها نقاط بیشتری از یک شبکه را تحت پوشش خود قرار می دهند و از قدرت بالاتری نسبت به آنتن ها برخودار هستند.

به طور کلی باید بگوییم رادیو وایرلس ها دارای عملکرد ساده ای و فقط گیرنده و فرستنده امواج هستند. در نتیجه رادیو وایرلس ها تا حدی به اکسس پوینت ها شباهت دارند. چرا که اکسس پوینت به وسیله یک کابل شبکه به یک روتر یا مودم متصل میشود و قادر است داده ها را در سایر نقاط در هرمکانی به اشتراک بگذارد و پوشش دهی بالاتری را نیز فراهم می کند.

کاربرد رادیو وایرلس:

از وظایف اصلی رادیو وایرلس ها میتوانیم به انتقال و جابه جایی دیتا ها بدون محدودیت مکانی اشاره کنیم. برای مثال اگر قصد دارید دو ساختمان به اندازه 300تا 500 متری را به صورت وایرلس به یکدیگر متصل کنید حتما باید در هر دو ساختمان رادیو وایرلس را روبه روی هم نصب کنید و توسط دستگاه ارتباطات بی سیم را از راه دور ایجاد کنید.

بهتر است بدانید قدرت رادیو وایرلس در حقیقت قدرت آنتن آن است. قدرت آنتن را با علامت dbi نشان میدهند و هرچه این عدد بزرگتر باشد به این معناست که رادیو وایرلس دارای قدرت بیشتری است و قابلیت استفاده در مسافت های طولانی تر و ارتباطات پایدار تر را دارد. به همین دلیل استفاده از رادیو وایرلس در سازمان ها و موسسات بزرگ بسیار پیشنهاد میشود. همچنین از جمله مزایای رادیو وایرلس میتوانیم به مقرون به صرفه بودن، قابلیت انعطاف پذیر بالا،گسترش پذیری و امکان پیاده سازی ساده را اشاره کنیم.

 

آنتن و کاربرد آن چیست:

همانطور که در بالا اشاره کردیم دستگاه های بیسم از امواج رادیویی برای برقراری ارتباطات وایرلس با یکدیگر استفاده میکنند و آنتن نیز امواج رادیویی را انتقال میدهد. آنتن های وایرلس سینگال ها را دریافت میکند و بر اساس ساختار فیزیکی خود آن را به محیط اطراف ارسال میکند.

باید بدانید که آنتن ها از اجزای اصلی و مهم ارتباطات رادیویی هستند که برخی مدل های آن بر روی روتر به صورت خارجی نصب میشوند در صورتی که بعضی از آنها در داخل محفظه سخت افزاری قرار میگیرند. در واقع بین آنتن و رادیو وایرلس تفاوت چندانی وجود ندارد و تنها تفاوت کلی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم این است که رادیو وایرلس ها دارای عملکرد قوی تر و بهتری هستند همچنین دارای پردازنده و سیستم عامل می باشد.

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

معرفی انواع آنتن های وایرلس:

آنتن های وایرلس به طور کلی به دو دسته  omnidirectional و directional تقسیم بندی میشوند.

  • 1.آنتن وایرلس Omni Directional یا 360درجه

آنتن وایرلس Omni Directional در فضا و محیط های خارجی نصب میشوند و برای ارتباطات 360درجه یا multi point مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل رادیو وایرلس از رایج ترین آنتن های وایرلس Omni Directional است که در تجهیزات شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. آنتن وایرلس Omni Directional سیگنال را از یک نقطه به نقاط مختلف دیگر ارسال میکند. همچنین دارای قابلیت افزایش قدرت سیگنال دستگاه بیسیم در همه جهات به طور مساوی است.

  • 2.آنتن وایرلس Directional یا جهت دار

آنتن وایرلس Directional سیگنال های خود را به صورت موازی و یک جهت ارسال و دریافت میکند. آنتن های دایرکشنال جهت گسترش محدوده شبکه WiFi ساختمان ها و یا سایر شرایط خاص که به پوشش 360 درجه احتیاج ندارد، استفاده میشود. آنتن های جهت دار در 4 نوع اصلی دسته بندی میشوند که عبارتند از: sector،yagi،dish،grid

ـ Yagi :yagi یکی از آنتن های جهت دار محسوب میشود که میتوانید از این آنتن در شبکه وای فای از فاصله دور استفاده کنید. این آنتن ها معمولا برای گسترش دامنه های فضای باز در جهت های خاص استفاده می‌شود. الگو های تابش این آنتن ها به فرکانس هایشان بستگی دارد و معمولا بیشترین استفاده در آنتن های تلویزیونی قدیمی است که اصولا بر روی سقف خانه ها نصب میشود و برای اتصالات نقطه به نقطه استفاده میشود و یا برای یک نقطه به سیستم چند نقطه ای استفاده میشوند.

با بالا رفتن فرکانس امکان کاهش زاویه تابش تا حدود ۲۵ درجه وجود دارد. از آنجایی که شبکه بی سیم IEEE 802.11 از باند ۹۰۰MHz استفاده نمی کند آنتن های YAGI برای این شبکه صرفا با دو فرکانس ۲٫۴GhHz و ۵GHz به بازار عرضه می شوند.

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

ـ Dish: از شناخته ترین آنتن ها محسوب می شوند که به دیش معروفند. دیش ها دارای یک بازدارنده در پشت هستند. این آنتن از زاویه تابش کمتر از 4 درجه برخوردار است و تا مسافت 100 کیلومتر را آنتن دهی می کند و همچنین برای ارتباط های point to point (نقطه به نقطه) مورد استفاده قرار می گیرد.

این آنتن دارای سیگنال single و Dual می باشد. دقت داشته باشید که سیگنال single نسبت به dual دارای پهنای باند نسبتا کمتری است. این آنتن را می توانید در اندازه های بسیار بزرگ خریداری کرد.

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

ـ Sector: سکتور یک نوع آنتن میکروویو جهتی است که بصورت مستطیل شکل و برای ارتباط های Multi point (چند نقطه) مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین زاویه تابش آن 60 و 90 و 120 درجه است و برای مسافت های زیر 3 کیلومتر استفاده می شود. انتخاب درجه زاویه تابش بستگی به برد این آنتن دارد.

هرچه زاویه تابش بازتر باشد برد سیگنال کمتر است. در هنگام نصب به دلیل اینکه روی دکل نصب می شود باید مراقب بود که کاملا ایستاده نصب نشود وگرنه سیگنال آن خیلی ضعیف و یا کار نخواهد کرد. به این معنا که قابلیت ارسال امواج را به صورت افقی و عمودی داشته باشد و پهنای باند و زاویه مطلوب به‌طور مثال ۱۲۰ درجه در حالت افقی داشته باشد.

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

ـ Flat: زاویه تابش این رادیو 10 درجه می باشد که به منظور مسافت های زیر 15 کیلومتر و لینک های point to point آنتن دهی میشود. نکته ای که در این قسمت بسیار اهمیت دارد این است که آنتن flat رو باید در مقابل هم روی دکل نصب کرد.

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

ـ Grid: آنتن grid دارای دو رنج فرکانسی 2.4 و 5.8 گیگاهرتز و همچنین زاویه تابش 6 الی 9 درجه می باشد و جهت مسافت های زیر 15 کیلومتر و برای ارتباط های point to point مورد استفاده قرار میگیرد. این آنتن دارای سیگنال single و Dual می باشد. دقت کنید که سیگنال single نسبت به dual دارای پهنای باند کمتری است. این آنتن را می توان در شکل های بسیار بزرگ خریداری کرد.

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

بررسی تفاوت آنتن و رادیو وایرلس:

در بررسی تفاوت آنتن و رادیو وایرلس در حقیقت تفاوت چندان آشکاری بین این دو وجود ندارد و آنتن جزئی از رادیو وایرلس به شمار میرود. اما در برخی موارد بعضی از تجیهزات مانند آنتن برای افزایش برد شبکه wifi، قدرت بسیار کمتری نسبت به رادیو وایرلس است. برای مثال هنگام به اشترک گذاری داده ها در مسافت های طولانی رادیو وایرلس عملکرد بهتری در ارسال و دریافت داده دارد.

به طور کلی میتوان گفت آنتن مکمل رادیو وایرلس است و با اتصال آنتن به رادیو وایرلس با توجه به قدرت آنتن دهی که دارد، پوشش دهی بالاتری را برای رادیو وایرلس فراهم میکند.

بنابراین میتوان گفت رادیو وایرلس ها به تنهایی قادر به ارسال و دریافت دیتا هستند اما قدرت ارسال آن به قدرت آنتن دهی محدود دستگاه بستگی دارد که کاربران با اضافه کردن یک آنتن به رادیو وایرلس میتوانند سینگال و داده ها با قدرت بیشتری را در فواصل ارسال و دریافت کنند.

 

ویژگی های آنتن رادیو وایرلس:

در هنگام خرید آنتن رادیو وایرلس حتما باید به مشخصات فنی آن دقت کنید. چرا که مشخصات فنی بسیار مهم تر از نام و برند رادیو وایرلس ها است پس در انتخاب خود دقت کافی را داشته باشید. به طور کلی آنتن رادیویی وایرلس باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  1. در شرایط بد جوی مانند باد و باران و… امواج رادیویی را در جهت درست و با سرعت کافی ارسال کند.
  2. دامنه وسیعی از محیط اطراف را پوشش بدهد.
  3. دارای عمر عملیاتی مفیدی باشد.
  4. تابش مستقیم نور خورشید بر عملکرد آن تاثرات منفی نگذارد.
  5. Beamwidth یا عرض پرتو مناسبی داشته باشد.
  6. امکان کار در باند فرکانسی 5گیگاهرتز را داشته باشد
  7. دارای توان عملیاتی بالایی )دی سی بل) باشد.
  8. معماری Dual Polarization داشته باشد.
  9. مجهز به کاهش تاثیر تابش دهنده دستگاهها rf مجاور با آنتن باشد.
  10. از تکنیک کنترل فشار باد و نویز محیط استفاده کند تا امواج به شکل پایداری ارسال شوند.

منبع : 

تفاوت آنتن و راديو وايرلس

 





:: بازدید از این مطلب : 524
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مهر 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: